HIZLI SATIŞIN 5 TEMEL İLKESİ

Zamanın hızla aktığı bir çağda yaşıyoruz. Bu durum bizi ne kadar hızlı tüketmeye sürüklese de teknolojiye ayak uydurmamız gerektiğinin farkındayız. Çoğu girişimcinin aldığı bir ürünü satışa dönüştürmesi, kişisel performansına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu yönde yapılan araştırmalar aslında bazı temel ilkelerin satış yönünde etkili olduğunu kanıtlar nitelikte. Bugün sizlere hızlı satışın 5 temel ilkesinden bahsedeceğiz. Bu temel ilkeler sizin girişiminizde daha iyi bir noktaya gelmenizde ve gelirinizi artırmanızda faydalı olacaktır. Birçok konferansta veya workshopta gördüğümüz üzere anlatıcılar aslında sizlere ürünü ilk satan insanlardır. Sizlerin de bu insanlar gibi satışınızı hızlı bir satışa dönüştürmek için sadece biraz düşünmeniz ve kendinizi bulmanız gerekecektir. QNET gibi köklü firmalar çalışanlarına verdikleri bu tür eğitimlerle her zaman destek olmuş ve yaptıkları girişimlerini başarıyla sonuçlandırmışlardır.

1 – Alıcı Hazırsa Satış Kaçınılmazdır

Bir ürünü pazarlarken belki de en büyük sorun alıcıyı yani müşteriyi bulmaktır. Müşteri bulmak yeni bir bağımsız temsilci için oldukça zorlayıcı bir süreç olabiliyor. Lakin QNET gibi büyük köklü şirketlerin ürün yelpazelerinin hitap ettikleri kesim ve müşteri ağı oldukça zengin. Aslında müşteriniz bir nevi dışarıda sizi bekliyor

buy cheap kamagra online

, sadece sizin onu ikna etmeniz ve ürününüzü satışa çevirmeniz gerekiyor. Alıcı ürünü almak için sizinle zaten görüşmeyi kabul ettiyse bu noktadan sonra satış kaçınılmazdır. Kendinize, markanıza ve ürününüze güvenin ve o zamana odaklanın. Göreceksiniz ki bunu başarmak aslında, gözüktüğünden daha kolay bir durum. Bu konuda belki de en iyi yapacağınız şey sabırlı ve sakin kalmanız olacaktır.

2 – Birçok Müşteri Kendini Saklar

Kendini saklayan müşteri ne demektir? Aslında hepimizin başına gelen bir örnekle daha kolay anlatabiliriz. Bir mağazaya ürün almak için gideriz ve ürünü alana kadar aslında satıcı bu eylemi gerçekleştireceğimizin farkında değildir. Yapılan toplumsal araştırmalarda müşterilerin bunu bir savunma mekanizması haline getirdiğinin altını çiziyor. Yani aslında bir ürün alacağımız zaman, psikolojik alt yapımız dışarıdan bir müdahaleye karşı kendini savunmaya çalışıyor diyebiliriz. İşte bu noktada aslında hızlı satışa dönüşecek bir durumu, satışa dönüşmeyen bir olay zincirine hatta müşteriyi gelecek zamanda kaybetmeye kadar sürükleyebiliriz. Size burada düşen görev aslında çok basit, müşteriyi cezbedecek birkaç tatlı söz ve kendisine bu süre zarfı içinde yardımcı olabileceğinizi söylemek yeterli olacaktır. Bu noktadan sonra üstelemeniz %90 oranında işe yaramayacaktır.

3 – Beden Dili Satışın Zamanını Belirler

Müşteriniz ürünü satın almaya hazır ve sadece ne yapması gerektiğinin farkında değilse, aslında kafasında birkaç soru işareti kalmış ve ikna edilmeyi bekliyor olabilir. En kritik noktalardan birisi olan bu durum, %60 ihtimalle beden diline yansımaktadır. Kalan %40’lık durum ise sözel ifadelerle kendini ele verecektir. Müşterinizin rahat olması için sizin de beden dilinize hakim olmanız ve gergin ortamı yumuşatmanız gerekebilir. Çünkü beden dili kişinin gerçek duygularını ifade eder. Sizin müşterinize göstereceğiniz güzel bir tebessüm bu satış ortamını başarılı bir şekilde kapatmanıza olanak sağlayacaktır.

4 – Müşteriyi Kapanış Cümlenizle Kendinize Bağlayın

Her müşteri para verdiği ürünlerin takdirini satın aldığı kişiden görmek ister. Aldığı ürünün fiyatından ziyade kişinin kendine satın aldıktan sonra nasıl davrandığını izlemek ve bu durumdan memnun olmak ister. Satışınızı güzel bir cümle ile kapatmak müşterinizin aldığı ürüne bağlılığını ve karar verme sürecindeki etkin rolünüzü düşünmesine olanak tanır. Satışı bitirdiğiniz noktada aslında bu kapanış cümleleri sizin aynı müşteriyle olan bir sonraki alışverişinizin kapılarını açacaktır. Bu durumu iyi değerlendirmeli ve müşterinizin kalıcı olmasını sağlamalısınız.

5 – Müşterinizle Aranızda Satış “Dışı” Bağ Kurun

Çoğu insan hızlı tüketim çağında sohbet etmeye hatta konuşmaya bile fırsat bulamaz. Satış süreciniz boyunca aslında ürüne odaklanmak yerine satış dışı bağınızı kuvvetlendirmeniz satışınızı hızlandıracaktır. Paylaşacağınız konu dışı bir haber, hava durumu, spor ve benzeri konuşmalar müşterinizin psikolojik olarak güven duygusu artıracaktır. Yapılan araştırmalar güven duygusunun hızlı bir satışta en etkili öğe olduğu yönünde. Müşterinizle sohbet etmekten çekinmeyin, hatta ürününüzü almaması sizi yıldırmasın. İnanın ki o güven duygusu bugün değilse yarın size satış getirecektir.

QNET firması 21 yıldır bu güven bağları üzerine kurulmuş köklü şirketler arasında. Şirket içi güvenin üst düzey olmasının yanı sıra ürünlerinin de müşterilere güven verdiği biliniyor. RYTHM felsefesini bağımsız temsilcilerine aktaran şirket gelecek için gelişime açık bir kapı bırakıyor. Sizler de bu ailenin bir parçası olmak ve sermayesiz gelir elde etmek istiyorsanız QNET’in kapıları herkese açık. Yeter ki siz ilk adımı atın, gerisi verdikleri destekler ve eğitimlerle gelecektir.

Scroll to top