NETWORK MARKETING BİR SEKTÖR MÜ, PAZARLAMA YÖNTEMİ Mİ?

Network Marketing, doğrudan satış tekniğinin tavsiye mantığına dayalı bir türüdür. Ürünü alırsınız, kullandıktan sonra memnun kalırsanız tavsiye edersiniz. Bu tavsiyenin, birçok reklam modelinden çok daha etkili olduğu görülmüştür. Doğrudan satış, mal veya ürünlerin yüz yüze evlerde ya da ofislerde, yani parekende satış sayılmayacak ortamlar dışında, satışçı tarafından bilgilendirilerek yapılan satış türüdür ve satışçı bunun üzerinden kazanç sağlar. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha da yayılan, içinde bulunduğumuz zaman diliminin ticaret sistemi olarak görülen ve doğrudan pazarlamanın daha üst bir türü olan Network Marketing, içerisinde yer alan insanın tamamen kendi emeği ile doğru orantılı gelir sağmasına imkan veren bir oluşumdur.

 

Söz konusu Network Marketing olduğunda akıllara en çok takılan soru

, bu kavramın bir endüstri mi yoksa pazarlama yöntemi mi olduğudur. Doğrudan satış bir endüstri değildir. Kısaca tanımlayacak olursak; Network Marketing bir pazarlama ve dağıtım felsefesi yöntemidir. Ayrıca,Network Marketing çok katmanlı bir dağıtım pazarlama stratejisi olmakla birlikte,Franchising gibi bir büyüme stratejisini de içinde barındırır.

 

 

Peki pazarlama nedir? Pazarlama, müşterinin dikkatini çekmek için kullanılan belirli bir stratejidir ve ürünün satın alınmasında etkili bir rol oynar. Dolayısıyla, bağımsız ve girişimci bir satış gücü aracılığıyla doğrudan tüketicilere ürün ve hizmet pazarlayan şirketler, dağıtım ve pazarlama yöntemi olarak doğrudan satışı kullanır.

 

Network Marketing işinde, ekibinizdeki insanlar sizin zaman kaldıracınızı oluşturduğu gibi, kendilerinin de zaman kaldıracını oluştururlar. Bu da, Network Marketing sistemini eşsiz yapan bir durumdur. İnsanlar bu sistemde bir veya birkaç kişi için çalışmaz, herkes birbirine güç verir ve birbiri için çalışır. Özetle; Network Marketing, kopyalama ve zaman kaldıracı kavramlarından dolayı özgürlük ve zenginlik fırsatı sunan en iddialı iş modelidir.

 

Scroll to top